Advertisement
HABERLER ABONE OL

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Dünya Başkanı Bertold Daems, İzmir'in EXPO 2020 için çok güçlü bir aday olduğunu, bunu insanların enerjisinden görebildiklerini söyledi.

Daems, JCI Türkiye Genel Kurulu'na katılmak üzere geldiği İzmir'de düzenlediği basın toplantısında, JCI'nın, 115 ülkedeki 200 bini aşkın üyesiyle gençlerin hayatta aktif olması amacıyla çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizlerin aşılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Daems, ''Her türlü krize yönelik, sürdürülebilir yapıda çözümler üretmeye çalışıyoruz'' dedi.

Daems, JCI Türkiye'nin, küresel yapılanmaları içerisinde önemli bir üye olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Stratejik ortaklıklar konusunda ne gibi çalışmalar yapabileceği noktasında Türkiye'nin önemli rolü bulunuyor. JCI olarak çeşitli hedeflerimiz var. Gelecek senelerde daha fazla organize olacağız. Uluslararası ağlarımızı güçlendirmeye çalışacağız. Türkiye'nin, JCI yapılanmasındaki konumunu çok daha net biçimde görebileceğiz. Türkiye'de çok fazla aktif gencin bulunması bizleri sevindiriyor. Hayalleri gerçekleştirecek güç ve enerjinin bulunduğunu görmek çok güzel. İzmir'in EXPO 2020 adaylık çalışmaları başarılı biçimde sürüyor. İzmir, EXPO 2020 için çok güçlü bir aday, insanların da enerjisini görebiliyorsunuz.''

JCI Türkiye Ulusal Başkanı Volkan Öztürk ise 26 şubenin yanı sıra 7 temsilcilik ile organize olan JCI Türkiye'nin, Azerbaycan, Gürcistan, Makedonya, Arnavutluk ve Dubai'de JCI kurulmasına yönelik çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

JCI Türkiye olarak, 2015 JCI Avrupa Konferansı'nın İzmir'de yapılması için aday olduklarını belirten Öztürk, ''İzmir, tek aday. Türkiye'nin sesi daha güçlü çıkacak. Haziran 2013'te Monaco'da JCI'nın Avrupa Bölgesi üyesi 34 ülke oy kullanacak. Organizasyon, İzmir'in tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır'' dedi.