Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel ekonomik yavaşlamanın Japonya'nın büyümesini aşağı çekmesi üzerine Japonya Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa, G-20'nin ABD'deki mali uçurum ve Avrupa'daki borç krizini görüşmesini beklediğini belirtti.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa, mali uçurum sorununun çözülmesine yönelik her ülkenin kendi endişelerini paylaşmasını istediğini belirterek, ABD'de Kongre'nin harekete geçmemesi hâlinde devreye girecek olan vergi artışı ve harcama kesintilerine dikkat çekti.

G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları, Japonya'nın resesyona girdiği endişelerinin arttığı dönemde, 4 Kasım'da Meksika'da toplantı. Japonya Merkez Bankası Başkanı, geçtiğimiz ay küresel ekonomideki yavaşlamanın Japonya'nın ihracatına zarar vererek, iç talebi zayıflatması riskine karşı para politikasını gevşettiklerini belirtti.

Her ülkenin kendi ekonomisinde istikrar sağlamak için çalışması gerektiğinin altını çizen Shirakawa, "Aynı zamanda gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin, kendi politikalarının, idğer ülkeleri ve küresel ekonomiyi nasıl etkileyeceğini de düşünmesi gerekli" dedi.