Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, sanayi üretiminin son üç yılın en sert düşüşünü yaşaması, Yunanistan'daki resesyonun daha da derinleşmesi ve şirket verilerinin yatırımcıları hayal kırıklığına uğratması üzerine son altı günde 5. kez düşüş yaşadı.

ICAP kazançlarında düşüş olduğunu açıklaması üzerine yüzde 9.1 geriledi. Yayım şirketi Mediaset yıl bütününe yönelik kar beklentilerini kesmesinin ardından yüzde 2.9 düştü. Banca Monte dei Paschi di Siena SpA beklemediği kayıplar açıklamasının ardından yüzde 5.1 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 16:31'de yüzde 0.7 düşüşün ardından 268.61 puandan kapanırken, ABD Başkanı Barack Obama'nın tekrar seçilmesinden bu yana yaşadığı kayıpları yüzde 2.2'ye çıkardı.

Euro bölgesi sanayi üretimi Eylül ayında son üç yılın en sert düşüşünü yaşarken, İrlanda ve Portekiz çift haneli rakamlara varan verilerle bu düşüşe öncülük etti. Üretim yüzde 0.9 yükseldiği Ağustos ayından bu yana yüzde 2.5'lik bir düşüş yaşadı. Bloomberg tarafından görüşü alınan ekonomistlerin tahmin medyanı bu düşüşün yüzde 2 olacağı yönündeydi.