Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri İtalya'daki siyasal belirsizliğin Euro Bölgesi'ndeki krizi derinleştireceği endişeleri ve ABDli yasa yapıcıların bütçe kördüğümünü aşmak için görüşmelere devam etmesiyle düştü.

American International Group Inc., Sandy Kasırgası'ndan dolayı yüzde 1.3 milyar dolarlık zarar gördüğünü açıklamasıyla erken New York işlemlerinde yüzde 1.6 değer kaybetti. Crosstex Energy Inc., Barron's tarafından hisselerinin önümüzdeki sene yüzde 25'e varan artış yaşayabileceği açıklamasıyla yüzde 1.9 yükseldi. Apple, Jefferies Group Inc. tarafından hisse fiyat beklentilerinin kesilmesiyle geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi'nde vadesi bu ay dolan kontratlar New York saatiyle 07:27'de yüzde 0.2'lik düşüşün ardından 1,412.7 puan oldu. Gösterge endeksi geçtiğimiz hafta beklenmedik bir şekilde düşen işsizlik oranı ve yatırımcıların bütçe görüşmeleriyle ilgili iyimser bir hava takınması ile 3. haftalık rallisini gerçekleştirdi. Dow Jones vadelileri 25 puan, yüzde 0.2, düşerek 13,118 puana geriledi.

İtalya Başbakanı Mario Monti, parlamento desteğini kaybetmesinin ardından 2013 bütçe kanununu yasalaştırmak için son bir kez şansını deneyeceğini ve bunun ardından istifa edeceğini belirtti. Almanya ve kemer sıkma karşıtı bir ajanda izleyen eski Başbakan Silvio Berlusconi ise önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek seçimlerde tekrar göreve gelmek için çaba sarfedeceğini belirtti.

Raymond James Asset Management International fon menajeri Louis de Fels, "Berlusconi'nin tekrar geliyor olması Avrupa'da siyasi bulutları daha da karartıyor. Bu iyi bir haber değil. Bu gelişme ve mali uçurum bugün gördüğümüz düşüşü açıklıyor" ifadelerini kullandı.