Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bloomberg HT'ye konuşan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Mart ayında uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Türkiye'nin notunda bir düzeltme beklediğini açıkladı. 2012'de ekonomi yönetiminin cari açıkta başarılı bir şekilde vites küçültmesi gerçekleştirdiğini söyleyen Şahenk, 2013'te de bu başarının sürdürülebilir kılınması gerektiğini vurguladı.

Ferit Şahenk ''Türkiye'nin senelerdir kronik sorunu olan cari açık, ekonomi büyüdüğü zaman büyüyordu. Bu yıl 'Türkiye bunu yönetir mi? ne oluyor? ' gibi sorulara çok güzel cevap verildi. Ekonomiyi yöneten bakanımız, bürokratlarımız ve finans piyasası çok güzel şekilde cari açıkla ilgili bir vites düşürmesi yaptı, frene basmadan ekonomi büyümeye devam etti'' şeklinde konuştu.

Türkiye ile ilgili yurtdışından gelen övgülerin not artışı ile bağlantılı olduğunu dile getiren Şahenk ''Bence Mart ya da Nisan ayı bir düzeltme daha gelmesi lazım. Türkiye'nin dünya ekonomi liginde yukarı çıkarılması lazım'' açıklamasını yaptı.

2013'e dair beklentilerini de paylaşan Şahenk, '' Dostlarım ne düşünüyor bilmiyorum ancak şahsen 2013'ü çok iyi bekliyorum. Türkiye kulvarında iyi gidiyor ancak küresel düzelme biraz daha yavaş olacak. Amerika'da daha fazla göreceli bir düzelme olacağına inanıyorum. Avrupa'da problemler devam edecek, Asya ise yavaş yavaş düzeliyor. 2013'ü iyi bekliyorum ama bu büyümeyi, Türkiye'de enflasyonist baskı olmadan yine para politikasını iyi yöneterek devam ettirmeliyiz. Zaten son 10 senedir kamu bilançosunu çok iyi yönetiyoruz, hiçbir problem görmüyorum. Güzel bir dönem geçiriyoruz, bunun önemini bilelim. Dünyada büyüyen gelişen yedi tane ülke belirlenmiş ve Türkiye de bu grubun içerisinde yeralıyor. Ancak bu başarıyı sürdürülebilir kılmalıyız'' dedi.

Hande Berktan

hberktan @bloomberght.com