Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, yasa yapıcıların yıl sonuna kadar bütçe görüşmelerinde bir anlaşmaya varamayacağı endişelerinin büyümesi üzerine düştü. Yen, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin merkez bankasının enflasyon hedefini yükseltmesine yönelik baskıyı artırmasıyla değer kaybederken, emtialar düşüş yaşadı.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saatiyle 09:38'de yüzde 0.3 düşerek 1,426.33 puana geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 düştü. Yen ise yüzde 0.5 değer kaybederek dolar karşısında neredeyse son 20 ayın en düşük seviyesine geriledi. S&P GSCI değerli metaller endeksi doğalgazda yaşanan düşüşün öncülüğünde yüzde 0.4 geriledi.

ABDli yasa yapıcıların yıl sonuna kadar bir çözüm bulmaları gereken mali uçuruma yönelik çabaları için zaman gittikçe azalırken, Japon Başbakan Abe merkez bankasının enflasyon hedeflerini değiştirmemesi durumunda, bankanın yönetim yasalarını gözden geçireceği ültimatomunda bulundu.

Ofi Patrimoine Paris portfolyo yöneticisi Jacques Porta, "Mali uçurum, mali uçurum, mali uçurum... bir çok bilinmezlik var ortada. Siyasi bir çıkmazdayız. Her şey soğudu ve piyasa çok temkinli hale geldi" ifadelerini kullandı.

New York Stock Exchange (NYSE) bugün Noel tatilinden dolayı yerel saatle 13:00'da kapanacak.