Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard & Poor's 500 Endeksi beklentileri aşan kâr verileri ve Avrupalı liderlerin bir bütçe anlaşmasına varmalarıyla üst üste 6. haftalık kazancını kaydetti ve Ağustos'tan bu yana en uzun kazanç periyodunu gerçekleştirdi.

Apple Inc., hissedarlarına daha fazla nakit dönümü için görüşmeleri sürdürdüğünü açıklamasıyla yüzde 4.7 değer kazandı. Computer Sciences Corp. beklentileri aşan kâr verileriyle yüzde 7 yükseldi. Dell Inc. ise 4 günlük rallisinin ardından haftalık bazda değişmedi.

S&P 500 Endeski geçtiğimiz hafta genelinde yüzde 0.3 yükselerek 1,517.93 puan oldu. Gösterge endeksi Ekim 2007'de gerçekleştirdiği tarihi zirvesi olan 1,565.15 puanın yüzde 3 altında seyrediyor. Dow Jones ise haftalık bazda 16.82 puanlık kayıpla 13,992.97 puana indi.

New York merkezli Holland & Co. kurucu başkanı Mizhael Holland, "Bunun gibi kârların beklentilerden daha iyi geldiği durumlar olduğunda hisseler için genelde destekleyici oluyor. Küresel ekonomi ilerliyor ve bu da iyiye işaret" yorumunda bulundu.

Standard & Poor's 500'de işlem gören ve veri açıklayan 341 firmanın yaklaşık olarak yüzde 75'i beklentilerin üzerine çıktı. Hisseler ayrıca Avrupalı liderlerin ilk defa bir bütçe kesintisi konusunda anlaşmaya varmasıyla değer kazandı.