Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi, bugün ile birlikte yükseliş serisini 7. güne taşıyarak günü 81.051,21 puandan tamamladı.

Endeks dünkü kapanışa göre 439,00 puan yükselirken, hisse senetleri ortalama yüzde 0,54 oranında değer kazandı. Toplam işlem hacminin 2,7 milyar lira olduğu günde bankacılık endeksi yüzde 0,42, holding endeksi ise yüzde 1,74 oranında yükseliş kaydetti.

Bugün küresel piyasalardaki pozitif seyrin etkisiyle güne alıcılı başlayan İMKB'de, öğleden sonra açıklanan şubat ayı reel efektif döviz kuru endeksinin Merkez bankası'nın daha önce kritik seviye olarak dikkati çektiği 120 - 130 bandının altında 119,69 olarak açıklanmasıyla TL diğer para birimleri karşısında değer kazanırken hisse senedi piyasaları da pozitif seyrini korudu. 

Günün son yarım saatinde özellikle banka hisselerinde görülen kar satışlarına rağmen endeksin 81.000 puanın üzerinde kapanış yapmasının olumlu görünümü yarına taşıyabileceğine dikkati çeken analistler, bununla birlikte 81.300 direncinin kırılamadığını ve yarın da bu seviyenin takip edileceğini kaydediyor.

Analistler yarın Avro bölgesi 4. çeyrek GSYH verisi ile Japonya ve İngiltere Merkez Bankaları toplantılarının piyasanın odak noktasında olacağını belirtiyor.