Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kurtarma paketinin şartlarının açıklanmasının ardından bankalara akın edilmesini önlemek için bankalarda tatil ilan eden Güney Kıbrıslı yetkililer, bankaların Salı gününe kadar kapalı kalacağını duyurdu.

Güney Kıbrıs bakanlar kurulu Çarşamba günü öğleden sonra AB-IMF ortaklığı tarafından çıkarılan kurtarma paketindeki alternatifleri değerlendirmek için bir araya geldi.

BBC'nin haberine göre Kıbrıs Rum Kesimi Hükümeti bankaların yeniden işlem yapmaya başladığı zaman için sermaye kontrollerini devreye sokmayı düşünüyor.

Güney Kıbrıs Maliye Bakanı, parlamentonun AB kurtarma paketini reddetmesinin ardından adanın ekonomisinin tehlikeye girmesiyle Rusya'dan yardım istedi.

Maliye Bakanı Michael Sarris, Rus meslektaşı Anton Siluanov ile finansman konusunda herhangi bir anlaşmaya varılmadığını fakat görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Güney Kıbrıslı yetkililer, ülkenin enerji bakanının da Moskova'da olduğunu dile getirdi. Güney Kıbrıs, İsrail'e yakın olan sularda petrol rezervleri bulurken henüz bir gelişme sağlayamadı.

Güney Kıbrıslı bankalarda bu hafta Perşembe ve Cuma günleri de tatil ilan edildi. 25 Mart Pazartesi günü ise Güney Kıbrıs'ta resmi bankacılık tatili. Bankalar ile birlikte Borsa da işlem yapmıyor.

Almanya, kurtarma paketinde anlaşılmazsa Güney Kıbrıs'taki bankaların hiç açılmayabileceğini söyledi.