Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Amerikan doları önümüzdeki haftalarda yen karşısında yen karşısında 1 haftanın en düşük düzeyine geri çekilebilir.

Gaitame.com Research Institute Ltd.'ınanalistlerinden Takuya Kawabata, 94.50 yen düzeyindeki 20 günlük hareketli ortalamasının altına gerilemesi hâlinde doların büyük ihtimalle 15 gün içinde 25 Şubat'ta kaydettiği 90.88 yen düzeyine düşeceğini öngördü. Kawabata, 94.50 yenin aynı zamanda 94.41 seviyesinden kapandığı 12 Şubat'taki gün içi zirvesi olduğunu ve temel destek seviyelerinden biri olduğunu belirtti.

Düşüşüm oldukça derin olabileceğini belirten Kawabata, mum grafiğindeki formasyonun dolar için düşüşe işaret ettiğini söyledi. Kawabata, doların geçtiğimiz haftadaki güniçi zirvelerin giderek düştüğüne ve 97 yene ulaşmayı başaramadığına dikkat çekerek, bunun son kazançların durduğuna işaret ettiğini anlattı.

Dolar, yen karşısında bugün Tokyo saati ile 12:22 itibariyle 94.93 düzeyinden işlem görüyor. Yen karşısında dün yüzde 1.2 değer kaybeden dolar, 12 Mart'ta 96.71  düzeyinden Ağustos 2009'dan bu yana en yükseğine işaret etmişti.

Net kısa pozisyonlar olarak da ifade edilen hedge fonları ve diğer büyük spekülatörlerin, yenin dolar karşısındaki değer kaybı tahminleri ile kazanç tahminleri arasındaki rakam farkı 12 Mart'ta 93.763 seviyesinde seyrederek 14 Aralık'ta sonlanan haftadan bu yana en yükseğine işaret ediyor.

Yendeki kısa pozisyonların uzatılmış göründüğünü belirten Kawabata, bu haftaki hareketleri  izleyeceğini söyledi.