Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro dolar karşısında, Güney Kıbrıs'ı kurtarma planının, bankaların yeniden yapılandırılmasında özelsektöre daha büyük kayıplar getirileceği endişelerini artırmasının ardından dört ayın en düşük seviyesine yaklaştı.

Yen euro karşısında, Kıbrıs anlaşmasının, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin para birliğini korumak için ne gerekiyorsa yapılacağı yolundaki taahhüdünü zayıflatırken, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen'in, mevduat garantilerinin yerli yerinde kalacağını açıklamasının ardından zayıfladı. Japonya para birimi, merkez bankası başkanı Haruhiko Kuroda'nın, deflasyonu sonlandırmaya yönelik çabaları hızlandırmak için daha fazla hazine tahvili alınabileceğini kaydetmesinin ardından, 16 önemli para biriminin büyük bölümü karşısında düştü.

Londra'da Royal Bank of Canada 10'lar Grubu Döviz strateji başkanı Adam Cole, "Piyasa, dün Kıbrıs'ın kurtarılma planının diğer ülkelere model olabileceği şeklindeki açıklamalardan halen açık bir şekilde endişe duyuyor," dedi.

Euro dolar karşısında, dün 1.2830 dolar ile 22 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesine indikten sonra, fazla değişmeyerek, New York saati ile 08:44'te 1.2862 dolar seviyesinde kaldı. Avrupa ortak para birimi yen karşısında yüzde 0.2 değer kazanarak 121.22 yen seviyesine geldi. Japonya para birimi dolar karşısında yüzde 0.1 zayıflayarak 94.25 dolara geriledi.