Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, yatırımcıların Fed teşviklerinin geleceğini fiyatlaması ve şirketlerin kâr verilerini açıklamaya devam etmesiyle yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi de tüm zamanların gün içi rekorunu kırdı.

S&P 500'de işlem gören 10 sanayi grubunun ham maddeler hariç tamamı yükseliş gösterdi. Apple Inc. ve Yahoo! Inc. daha iyi işbirliği gerçekleştirebilmek amacıyla görüşmeler yaptıkları söylentileri üzerine yükseliş kaydetti. Pfizer Inc. meme kanserine çare olma ihtimali olan bir keşif yaptığını açıklamasının ardından yüzde 2.3 ralli yaptı. Tenet Healthcare Corp. analistlerin notlarını düşürmesiyle yüzde 4.9 geriledi.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 10:29'da yüzde 0.7 yükseldi ve 1,579.39 puana ulaştı, gün içi rekoru olan 1,576.09 puanı geçmiş oldu. Dow Jones hisseleri 83.87 puan yükseldi ve 14,757.24 puan oldu. S&P 500 Endeksi'nde işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamaya paralel gerçekleşti.

New Jersey merkezli Prudential Financial Inc. piyasa stratejisti Quincy Krosby, "Fed tutanakları bir süredir politika yapıcılardan duyduklarımızın özeti. Evet, bir endişe kaynağı ama yeni bir endişe kaynağı değil" ifadelerini kullandı.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bazı üyeleri bugün açıklanan tutanaklara göre "İstihdam piyasasında beklendiği gibi genişleme olması durumunda varlık alımlarını yıl sonuna doğru yavaşlatmak ve yıl sonunda bitirmek uygun olur" fikrini savundular.