Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa ve Japonya'nın toparlanmakta başarısız olarak diğer gelişmiş ekonomilerin gerisinde kalacağını öngören Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonominin bu yıl çok fazla büyümeyeceğini söyledi.

IMF'nin dünya ekonomisine ilişkin yeni tahminlerine açıklamasının 6 gün öncesinde küresel ekonominin bu yıl da geçtiğimiz yıldan çok farklı olmasını beklemediklerini aktaran Lagarde, "İyi performans gösteren ülkeler, toparlanma aşamasındakiler ve hâlen gidecek daha çok yolu olan ekonomiler ile birlikte "3 vitesli" bir küresel ekonomi öngördüklerini ifade etti.

Bir miktar ilerleme kaydetmiş olmasına rağmen 17 ülkeli euro bölgesinin hâlen daha gidecek çok yolunun oldunu söyleyen Lagarde, bölgenin atması gereken adımlar arasında reel ekonomiye çok fazla borç veremeyen bankacılık sisteminin temizlenmesinden bahsetti. Lagarde, Japonya Merkez Bankası'nın geçtiğimiz haftaki parasal genişleme atağını olumlu karşılayarak, Japonya'nın da büyümeyi desteklemek için para politikasına daha fazla eğilmesinin gerektiğini ifade etti.

Washington'daki IMF, Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketine 1.3 milyar dolarlık katkı payıyla, Euro Bölgesi'nin 4. kurtarma yardımını fonlamaya hazırlanıyor. Lagarde ABD'nin daha iyi durumda olmasına rağmen, otomatik harcama kesintilerinden kaynaklanan risklere karşı uyardı.