Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin geçen haftadaki düşüşünü toparlayacağı sinyalini verirken, yatırımcılar Fed'in bu hafta gerçekleştirilecek olan para politikası toplantısını bekliyorlar.

Boeing Co., Fransa'da 50. Paris Air Show'un başlaması ile yüzde 1 yükseldi. Smithfield Foods Inc., şirketin Shuanghui International Holdings Ltd. tarafından yapılan 4.7 milyar dolarlık tekliften daha fazla edeceğinin söylenmesi ile yüzde 1.4 artış gösterdi. Lockheed Martin Corp., S&P tarafından kredi görünümünün yükseltilmesi sonrasında yüzde 1.1 değer kazandı.

S&P 500 Eylül vadeli endeksi yüzde 0.7 yükselerek New York saati ile 08:13'te 1,629.5 puan oldu. Dow Jones vadeli kontratları 96 puan, yani yüzde 0.6, artışla 15,084 puana geldi.

ABD hisseleri, geçen hafta içerisinde Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin teşviklerin azaltılacağı sinyallerini vermesiyle gerilemişti. S&P 500, Bernanke'nin "merkez bankası teşvikleri kısabilir" açıklamasını yapmadan bir gün önce, yani 21 Mayıs'taki zirve rekorunun ardından yüzde 2.5 kayıp yaşadı.