Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu üyesi Benoit Coeure, şu anki ekonomik şartların bankanın para politikasında bir değişim gerektirmediğini belirtti ve standard olmayan önlemlerin ihtiyaç olduğu sürece devam edeceğini ifade etti.

Bugün Londra'da bir konuşma gerçekleştiern Coeure, "Ekonomik büyümenin bu yıl zayıf olması bekleniyor ve Euro Bölgesi'nin tamamı için enflasyonun da açıkça yüzde 2'nin altında olacağı tahmin ediliyor" dedi.

Coeure faiz oranlarının eninde sonunda artacağı uyarısını yaparken, AMB'nin genişlemeci para politikasının çıkışının yakın bir zamanda olmayacağı konusunda garanti verdi.

Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin geçtiğimiz hafta varlık alımlarının 2014 ortalarına doğru durdurulabileceği açıklamasının ardından tahviller dünya genelinde düşüş yaşadı. Coeure şu anki ekonomik şartlara göre yaşanılan volatilitenin "aşırı" olduğunu belirtti.

AMB yetkilisi aynı zamanda genişlemeci para politikasının uzun bir süre tutulmasının piyasalarda bozulmaya neden olabileceği uyarısını yaptı ve bunun risk alımını artıracağını ifade etti.

Euromoney konferasındaki konuşmasında Coeure, "Uzun süreli likidite piyasalar için çalkantının tohumlarını dikmek anlamına geliyor. Şu anki hükümet tahvil spreadlerinin devam etmesi gibi bir garanti yok ve o yüzden hükümetlerin istikrarlı finansal pozisyonlara doğru çalışmaları ara vermeden devam etmeli" dedi.