Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Credit Suisse tarafından yapılan açıklamada altının son 30 yıldan uzun bir sürenin en büyük yıllık düşüşüne doğru ilerlemesinin yanı sıra Federal Reserve tarafından tahvil alımlarının azaltılması ve enflasyonun sabit kalmasıyla yüksek derecede bir baskı altında kalmasının beklendiği belirtildi.

Külçe altının geçtiğimiz aylarda yaşadığı düşüş fiyatların yükselmeye devam edeceğini düşünen insanların güvenlerini zedelediğini dile getiren Credit Suisse yetkilisi Ric Deverell önümüzdeki 12 ay boyunca fiyatların 1,150 dolara gerileyeceğini tahmin ediyor. Öte yandan Credit Suisse altnı için 4. çeyrek beklentilerini ons başına 1,250 dolara düşürdü. Bankanın açıklamasına göre küresel büyümenin zorlanmasıyla emtia fiyatları da baskı altında kalacak.

Deverell yazdığı raporda "Satış eğilimli olmaya devam ediyoruz. Enflasyondan korunma ihtiyacının düşmesinin ardından altının marjinal alıcıları nereden gelir bunu görmek zor" ifadelerini kullandı.

Külçe altın Nisan ayında ayı piyasasına gerilerken, altının bu yıl şu ana kadar geçirdiği yüzde 23'lük kayıp son 32 yılın en büyük kaybı olarak dikkat çekiyor.