Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kurululu Standard&Poor's, "belirsiz piyasa şartları"nın tehdit oluşturduğu gerekçesiyle Barclays Plc, Deutsche Bank AG ve Credit Suisse Group AG'nin kredi notunu düşürdü.

Kuruluş, 3 dev bankanın uzun vadeli kredi notunu A+'dan A'ya çekerken, UBS AG'nin A olan uzun vadeli kredi notu ile A-1 olarak belirlenen kısa vadeli kredi notunu teyit etti. Tüm bankaların kredi notunun görünümü "durağan" olarak belirlendi.

Bankalar hâlen 2008'de bazı ekonomileri resesyona iten ve yeni düzenlemeler ve yasal denetlemelere neden olan finansal krizden toparlanmaya çalışıyor. S&P, notu indirilen 4 Avrupalı banka, işlemler ve yatırım bankacılığındaki kurallardan en çok etkilenecek bankalar arasında yer aldığını söyledi.

S&P açıklamasında, "Bu bankaların tahvil sahiplerinin sektördeki sıkı düzenlemeler, durağan Avrupa ekonomileri, kırılgan küresel piyasalar ve artan davalardan kaynaklanan kredi risklerinin arttığını düşünüyoruz. Bir dizi küresel düzenlemeler sermaye piyasası operasyonları zorlayıcı" ifadelerine yer verdi.

S&P, UBS'in kredi notunu ise yatırım bankacılığındaki riskleri azaltma konusunda en aktif banka olduğu gerekçesiyle teyit ettiğini bildirdi.