Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tolga Aytöre, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için UEFA ile herhangi bir pazarlık yapmadıklarını söyledi.

Fenerbahçe TV'ye açıklamalarda bulunan Aytöre, kararların sadece Fenerbahçe için değil, Türkiye için de önemli hukuksal kazanımlar sağladığını belirterek, "(UEFA ile) Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmasıyla ilgili bir anlaşma ya da pazarlık hiçbir şekilde olmadı" dedi.

Süreç konusunda bilgiler veren yönetim kurulu üyesi Aytöre, şunları söyledi:

"Biz CAS'a, yürütmenin durdurulmasıyla ve tedbir kararıyla ilgili başvuru yaptığımızda, CAS dönüp UEFA'ya, bu başvuruya, bu tedbir kararına karşı bir cevabı olup olmadığını, yani itirazı olup olmadığını söyledi. UEFA buna 24 saat içinde cevap verdi ve itirazı olmadığını iletti. Ancak 3 adet tarih söyledi. 'Bu tarihten birini seçersek bunun üzerine anlaşalım' dedi. İtirazı olmadığını söyledikten sonra bir takvim ileri sürdü. Dolayısıyla itirazının olması ya da Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmasıyla ilgili bir anlaşma ya da bir pazarlık hiçbir şekilde olmadı."

Bu konuda basında yer alan tüm bilgilendirmelerin yanlış olduğunu ifade eden Deniz Tolga Aytöre, "Fenerbahçe'nin UEFA ile anlaştığı tek husus vardır, o da yapılacak duruşmanın takvimi hakkındadır. Bunun sonucunda da UEFA'nın başvurusu üzerine, bizim de sadece kabul ettiğimiz duruşma takvim süresi üzerine CAS da bu iki tarafın onayladığı tarihi tebliğ etti ve şu andaki mevcut UEFA Tahkim Kurulu kararının sonuçlarını durdurdu. Bu sonuç neydi? Kuraya katılamama durumumuzdu. Bunu durdurunca şu anda Fenerbahçe Kulübü Şampiyonlar Ligi'ne katıldı. Bütün süreç budur" şeklinde konuştu.

Elde edilen kazanımların önemine değinen Aytöre, şöyle devam etti:

"Burada özellikle egemen hukukla mücadelesini sürdüren Fenerbahçe'nin, hem bu CAS kararı hem de disiplin müfettişinin kişiler hakkında vermiş olduğu rapora itibar edilmeyip, bu raporun tekrar geri gönderilmesi kendisine ve ek rapor düzenlenmesi talebi oldukça önemli iki karardı ve oldukça önemli iki kazanımdır. Bunlar UEFA'nın tarihinde çok sık görülmeyen hatta bir tanesi hiç görülmeyen hükmüdür ve hatta bu kazanımlar egemen hukuka karşı Fenerbahçe'nin gerçekten elde ettiği önemli kazanımlardır. Sadece Fenerbahçe olarak da düşünmemek lazım. Türkiye'nin de bu konuda önemli bir kazanımı olarak bence tarihe geçmiştir."



- "Salzburg, Fenerbahçe'nin tandansında bir rakip değil"

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Salzburg'u değerlendiren Deniz Tolga Aytöre, rakibin kendileri kadar kaliteli olmadığını ifade etti.

Şampiyonlar Ligi mücadelesi olduğu için rakibi dikkate almaları gerektiğini anlatan Aytöre, "Turu rahat geçeceğimizi düşünüyorum. Fenerbahçe'nin hedefleri büyük olduğu için, bu tip mücadelelerde artık ilk maçın nerede olduğu da çok önemli değil. Ama ben her zaman için ilk maçı deplasmanda oynamayı daha avantajlı buluyorum. Çünkü ilk maçtaki skora göre ikinci maç şekilleniyor" diye konuştu.