Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:47'de güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, ABD ekonomisinin beklenenden hızlı büyüdüğünü gösteren verilerin ardından büyük bir değişiklik yaşamazken, Stoxx Europe 600 Endeksi Ekim 2011'den bu yana en büyük aylık kazancını tamamladı.

Stella Artois markasının üreticisi Anheuser-Busch InBev NV, kârının tahminlerin üzerinde çıkmasının ardından yüzde 6.9 sıçradı. Invensys, Schneider Electric SA'nın şirketi 3.4 milyar sterlin (5.2 milyar dolar) karşılığında satın aldığını onaylamasıyla yüzde 1.1 prim yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek günü 299.58 puandan kapatırken, gün içerisinde yüzde 0.4 kadar kazanç ve yüzde 0.5'e varan kayıplar arasında dalgalı seyretti. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi Temmuz ayında, Fed'in tahvil alım programı konusunda esnek olacağını işaret etmesi ile birlikte yüzde 5.1 oranında ralli yaptı. Fed bugün iki gün süren toplantının sonuçlarını açıklayacak.

Frankfurt'ta bulunan B Metzler Seel Sohn & Co KGaA kıdemli portföy yöneticisi Lorenzo Carcano, "ABD, küresel toparlanmanın ana motoru. Bu nedenle asıl soru, ekonomik gelişmelerin ne derece istikrarlı olabileceği. İleriye bakmak ve Bernanke'nin ekonomideki gelişmelerle ilgili söyleyeceklerini dinlemek önemli. Başkanın piyasanın beklentilerini yönetiyor olması da kilit noktalardan. Benim düşünceme göre tedbirli bir açıklama olacak, fakat bir yerden sonra Fed zaten teşvikleri azaltmak zorunda kalacak" yorumunu yaptı.

(19:47'de güncellendi)