Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman Şansölye Angela Merkel yaptığı bir konuşmada Avrupa hükümetlerine borçlarını azaltmaya devam etmeleri uyarısını yaparak, borç krizinin henüz bitmediğini hatırlattı.

Merkel seçim konuşmasını gerçekleştirirken borç krizinden geçmiş zamanda bahsetmesi üzerine dinleyicilerden bir tanesi tepki göstererek borç krizinin hâlâ devam ettiğini belirtti. Bunun üzerine "Evet, doğru, kriz hâlâ bitmiş değil" diyen Merkel, "Fakat borç krizini atlatmamız için şimdiden birkaç şeyi başarmış durumdayız" ifadelerini kullandı.

Sosyal Demokrat parti karşısında anketlerde liderliğini devam ettiren Angela Merkel, 22 Eylül'de gerçekleşecek seçimler öncesinde kampanyasına devam ediyor. Şansölye kampanyasına aşırı borçlanmanın yarattığı kötü durumlardan bahsederek başlarken, Almanya'da işgücü piyasasının en güvenilir koruyucusu olacağı yönünde söz verdi.

Merkel'in Hıristiyan Demokratlar öncülüğündeki koalisyonu Sosyal Demokrat aday Peer Steinbrueck karşısında 17 puanlık bir farkla öncülüğünü sürdürüyor. İlk konuşmasında bazı Sosyal Demokratlar'ın protestolarıyla karşılaşan Merkel ikinci konuşmasında herhangi bir protestoyla yüz yüze gelmedi.

Merkel konuşmasında "Borç parayla yaşamaya artık bir son vermeliyiz. Elimize geçtiğinden daha fazla harcamamamız lazım" dedi.