Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Suriye'de askeri operasyon ihtimalinin gerilimi tırmandırması üzerine New York Borsası düştü; Standard&Poor's 500 Endeksi 20 Haziran'dan bu yana en sert kaybına işaret etti. Suriye endişeleri, ABD'nin Ağustos'ta beklenmedik şekilde artan Tüketici Güveni verisini gölgeledi.

Finansal ve teknoloji hisseleri en azından yüzde 2 değer kaybederek,  S&P 500 Endeksi'nde yer alan 10 sektör grubundaki düşüşlere öncülük etti. American Express Co. ve Microsoft Corp. yüzde 2.3'ün üzerinde düştü. Southwest Airlines Co., artan petrol fiyatlarının yakıt maliyetlerini yükselteceği endişesiyle yüzde 3.5 geriledi. D.R. Horton Inc., gayrimenkûl fiyatlarının Haziran'da yavaşlaması üzerine yüzde 3.8 düştü.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.6 kayıpla 1,630.48 puana gerileyerek 3 Temmuz'dan buyana en düşüğünden ve 2 Ağustos'taki son rekorunun yüzde 4.6 altında kapandı. Dow Jones Endeksi de yüzde 1.1 düşüşle 14,776.13 puana indi. Endeks son 10 seansın 8'inde düşerek, 25 Haziran'dan bu yana en düşüğüne geriledi.

Herkesin ne olacağını görmek için beklediğini söyleyen Huntington Asset Advisors'ın yatırım genel müdürü Randy Bateman, "Bu tırmanacak mı? Enerji fiyatları, eğer çok yükselirse, ekonomide son dönemde görülen güçlülükleri olumsuz etkiler mi? Eğer konut fiyatları, gıda ve yakıtla birlikte artarsa, o zaman enflasyon hızlanabilir ve Fed politikasını etkileyebilir" dedi.