Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Borsası, altın üreticileri ve Şanghay'daki şirketlerin öncülüğünde kazanç sağladı. Çin'in en büyük petrol şirketi PetroChina Co. ve ilaç üreticileri geriledi.

Shandong Gold Mining Co., ABD'nin Suriye'ye askeri müdahale düzenleyeceği spekülasyonunun, güvenli varlık taleplerini artırmasıyla külçe altın üreticileri arasındaki ralliye öncülük etti. Shanghai International Port Co. yüzde 10 artışla 4. gününde de yükseldi. PetroChina, 4 kıdemli yöneticinin yolsuzlukla mücadele kapsamında görevden alınmasının ardından yüzde 1.3 değer kaybetti. Kangmei Pharmaceutical Co. yüzde 9.3 düşüş kaydetti ve sağlık hisselerinin, sektör grupları arasında en kötü performansı göstermesine neden oldu.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.1 düşmesinin ardından yüzde 0.4 artışla 2,111.41 puana yükseldi. CSI 300 Endeksi büyük değişiklik kaydetmeyerek 2,341.17 puanda seyretti. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.8 geriledi. Bloomberg China-US Endeksi dün yüzde 1.6 aşağıda kapandı.

Şanghay Bileşik Endeksi, 12 aylık tahmini kazançlarının 8.4 katından değerlenerek, 5 yılın ortalaması olan 12.7 çarpanının altında seyrediyor. Endeksteki işlem hacimleri yüzde 30 günlük ortalamanın yüzde 57 üzerinde seyrediyor.

Çin'in en büyük 2. altın üreticisi Shandong Gold. yüzde 10 değerlenerek 25.28 yuana, en büyük altın üreticisi Zijin Mining Group Co. yüzde 0.9 kazançla 2.78 yuana çıktı.