Advertisement
HABERLER ABONE OL

(17:05'te güncellendi)

Altın fiyatları Suriye'ye yönelik bir saldırı ihtimalinin azalması ve ABD Federal Reserve tarafından varlık alımlarının düşürüleceği söylentileriyle 1 haftanın en zayıf seviyesini gördü. Gümüş fiyatları Çin'de ekonomik genişlemenin sürmesiyle 4 günün ilk yükselişini gerçekleştirdi.

Altın 28 Ağustos'ta 3 ayın en yüksek seviyesi olan 1,433.83 dolara ulaşırken, fiyatların üst üste 2. ay yükselmesini sağladı. ABD Başkanı Barack Obama Suriye'ye askeri müdahaleyi Kongre üyelerine soracağını açıkladı.

Bazı yatırımcıların sarı metale olan güven kaybıyla altın bu yıl yüzde 17 aşağıda seyrediyor. Haziran ayında gördüğü 34 ayın en düşük seviyesi olan 1,180.50 dolardan tekrar sıçrayış gerçekleştiren altın, mücevher, sikke ve külçe altın satışlarından destek buldu. Hedge fonlar ve diğer büyük spekülatörler Ocak ayından bu yana en çok uzun pozisyonu alıyorlar.

Londra'da bulunan UBS AG analisti Joni Teves, "Suriye'ye yönelik bir askeri müdahale olup olmayacağının üzerindeki belirsizlik altının güvenli liman statüsünü biraz düşürdü. Fiziki tarafa baktığımızda son zamanlarda aktivite pek fazla olmadı ki bu da yüksek fiyatlardan dolayı normaldir" yorumunu yaptı.

Spot altın Londra saatiyle 13:15'te yüzde 0.3 düşerek 1,390.31 dolar oldu. Aralık vadeli külçe altın ise yüzde 0.5 değer kaybetti ve 1,389.80 dolar oldu.