Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Olası serbest ticaret bölgeleriyle ilişkili şirketlerdeki rallinin, China Petroleum&Chemical Corp.'un 2. gününde de devam eden kayıplarını gölgelemesiyle Çin Borsası kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

Ningbo Marine Co. Ningbo Port Co., hükümetin bölgedeki serbest ticaret bölgesini onaylamasının ardından yüzde 9'un üzerinde primlendi. Shanghai Jinjiang International Hotels Development Co., Shanghai Securities News'in yerel hükümetin, şehrin devlet denetimindeki kuruluşlarında önümüzdeki ay reform planı açıklayacağını söylemesi sonrasında günlük limitinin tamamı oranda yükseldi. Sinopec olarak bilinen China Petroleum ise hükümetin, boru patlama olayı kapsamında 7 kişiyi göz altına alması üzerine Haziran'dan bu yana en büyük 2 günlük kaybına işaret etti.

Şanghay Bileşik Endeksi en azından 8 kez yön değiştirmesinin ardından Şanghay saati ile 14:06 itibariyle yüzde 0.1 kayıpla 2,183.26 puana gerilemiş bulunuyordu. Endeks bu ay hükümetin 1990'lardan bu yanaki en büyük ekonomik reform paketini açıklamasının ardından yüzde 1.9 yükseldi.

Son sıçramanın Parti kongresinden çıkan reform haberleriyle fiyatlandığını ve piyasanın temellere odaklandığını söyleyen Tebon Securities Co.'nun analistlerinden Zhang Haidong, "Belirli bir aralıkta seyreden piyasa için serbest ticaret bölgesi konsepti gibi tematik yatırımlar popüler" dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 2,386.09 puana gerilerken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.6 düştü. Bloomberg China-US Endeksi dün yüzde 1.4 aşağıda kapandı.