Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:40'ta güncellendi)

ABD hisseleri, yatırımcıların Coach Inc., International Business Machines Corp. (IBM) ve Norfolk Southern Corp. gibi şirketlerin verilerini değerlendirmesiyle büyük bir değişiklik yaşamadı.

ABD'nin en büyük lüks el çantası üreticisi Coach, satışların analistlerin tahminlerinin altında gelmesinin ardından yüzde 7.3 düştü. IBM, cirosunun 7 çeyrek üst üste düşmesinin ardından yüzde 3.4 kaybetti. Norfolk Southern, dördüncü çeyrekte analist beklentilerini aşan bilanço açıklaması ile yüzde 4.9 tırmandı. BlackBerry Ltd. ise yüzde 5.5 yükseldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saatiyle 11:38'de büyük bir değişiklik yaşamayarak 1,845.36 puan oldu. Dow Jones Endeksi 38.60 puan, yani yüzde 0.2 kayıpla 16,375.84 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 11 üzerinde seyretti.

"Piyasa geçen seneki ralliden sonra mantıklı olarak durgun seyrediyor," diyen Londra merkezli Crossbridge Capital'ın yetkilisi Manish Singh, "Piyasanın yukarı çıkması için şirket kârlarının çok iyi gelmesi gerek. Ekonomi için büyüme beklentileri iyi durumda ve dünkü IMF tahminleri bunu doğrular nitelikteydi," diye görüş bildirdi.

Northern Trust, Netflix Inc. ve EBay Inc.'nin de içinde bulunduğu S&P 500 Endeksi'ndeki 25 şirketin bugün kâr verilerini açıklıyor. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, verilerini açıklayan 81 endeks üyelerinin yüzde 70'inin kârı, yüzde 64'ünün de satışları analistlerin tahminlerinin üstünde geldi.

(21:40'ta güncellendi)