Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:05'te güncellendi)

ABD hisseleri, yatırımcıların şirket bilançolarını ve ABD'de fabrika siparişlerinin Aralık ayında beklenenden daha az gerilediğini gösteren verileri değerlendirmesi ile yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi Haziran'dan bu yana en büyük kayıplarından toparlanıyor.

Yum! Brands Inc., ABD dışındaki satışların yükselmesi ile çeyrek dönem kârının beklentileri aştığını açıklaması sonrasında yüzde 8 yükseldi. Michael Kors Holdings Ltd., kâr ve satış tahminini artırmasıyla yüzde 18 ralli yaptı. Pfizer Inc., analistlerin notunu yükseltmesi ile yüzde 2.4 ilerledi. Take-Two Interactive Software Inc. ise tahminlerinin analist beklentilerinin aşağısıdna kalmasıyla yüzde 8.6 düştü.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek New York saati ile 13:57'de 1,751.54 puana geldi. Dow Jones endeksi ise 45.85 puan, yani yüzde 0.3 artışla 15,418.65 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 28 üzerinde seyretti.

"Kârlar ve ekonomik büyüme toparlandıkça, geçtiğimiz haftalardaki ani tepkinin yumuşak bir düzeltmesi gerçekleşecek," diyen Frankfurt merkezli Deutsche Asset & Wealth Management'ın fon yöneticisi Ico Weinoehrl, "Bunu büyük bir satış olarak nitelendirmek istemem. Bağımsız birkaç olayın aynı anda yaşanması insanları endişelendirdi. Ama şimdi insanlar boğa piyasası beklentilerinin riskleri konusunda daha bilinçlendiler," diye görüş bildirdi.

Dün imalat göstergesinin beklentilerden daha düşük gelmesi sonra gösterge endeksi yüzde 2.3 gerilemişti. S&P 500, 15 Ocak'taki zirve rekorundan bu yana, dün itibarıyla yüzde 5.8 kayıp yaşadı. Dow Jones Endeksi dün 326 puanlık dik düşüş ile bu yılki kabını yüzde 7.3'e çıkardı.

(22:05'te güncellendi)