Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Hazine tahvilleri, Fed Başkanı Janet Yellen'in ilk parasal politika raporunu, ABD'de ekonomistlerin beklentilerinin altında büyüyen istihdam verilerinin ardından yarın açıklamasından önce, yükselişin ikinci gününe girdi.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri 3 ayın en düşük seviyesine doğru yaklaştı. Fed Aralık ve Ocak ayında aylık tahvil alımı programını 10'ar milyar dolar azaltarak 65 milyar dolara indireceğini açıklamıştı.

"Piyasaların yarın Yellen'in yapacağı konuşmaya odaklanmasını bekleyebiliriz," diyen Londra merkezli Standard Chartered Plc'nin ABD faiz oranı stratejisti John Davies, "Yellen'in son gelen zayıf veriler hakkındaki görüşlerini ve bu verilerin kötü hava koşullarına mı yoksa zayıflayan büyüme görünümüne mi bağlı olduğunu düşündüğünü açıklamasını bekliyoruz," diye görüş bildirdi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi'ne göre, ABD'de 10 yıllık tahvil faizleri bir baz puan gerileyerek Londra saatiyle 09:01'de yüzde 2.67'ye indi. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvilin fiyatı 3/32 artışla 100 21/32'ye çıktı. Tahvil faizi 3 Şubat'ta Kasım 1'den bu yana en zayıf seviye olan yüzde 2.57'yi görmüştü.