Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de imalat endeksindeki artışın, ekonominin sert kışa dayandığına yönelik iyimserliği desteklemesinin ardından ralli yapan tüketici ve teknoloji hisseleri, Standard&Poor's 500 Endeksi'ni tüm zamanların en yükseğine taşıdı.

Cisco Systems Inc. yüzde 3.9 ilerleyerek teknoloji hisselerindeki artışa öncülük etti. Celgene Corp., bir kanser ilacı araştırma şirketi ile iş birliği anlaşması yapması sonrasında yüzde 5 ralli yaptı. MGM Resorts International yüzde 2.6 ilerlyerek, kumarhane hisselerini yukarı taşırken, Ford Motor Co. ise Mart satışlarının tahminleri aşması ile Eylül'den bu yana en dik artışı gerçekleştirdi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.7 kazançla 1,885.52 puana, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.5 artışla 16,532.61 puana çıktı ve yılın en yüksek kapanışını kaydetti. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.6 yükselerek 3. gününde de kazanç sağladı. Amerikan Borsalarında 6.5 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 6 altında kaldı.

"Nisan'a doğru ilerler ve yeni yüksekler görünürken, yeniden boğalar kontrolü ele geçiriyor gibi görünüyor" diyen Schaeffer’s Investment Research'ün kıdemli teknik stratejisti Ryan Detrick, "Mart ayı, S&P 500 yukarıda kalsa da, teknoloji ve küçük ölçekli şirketler gibi hisselerin çok sert düşmesinden ötürü 2 piyasanın hikayesiydi. Zorlu bir Mart'tan sonra bu bölgeler iyi kazanılmış ve aşırı satılma sıçramaları görüyor" dedi.