Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:46'da güncellendi)

Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkan Yardımcısı Vitor Constancio'nun politika yapıcıların gerektiği taktirde ekonomiyi canlandırmaya yönelik adımlar atmaya hazır olduklarını açıklamasının ardından, dolar karşısında 11 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Veriler Euro Bölgesi enflasyonunun AMB'nin yüzde 2'lik hedefinin yarısının da altında olduğunu gösterirken, euro 16 önemli para biriminin çoğunun karşısında değer kaybetti. AMB Başkanı Mario Draghi geçen hafta, politika yapıcıların Haziran ayında ekonomiyi canlandırmak adına adım atabileceğini söylemişti. İsviçre frankı, üretici fiyatlarının geçen ay ekonomistlerinin tahminlerini aşan oranda düşmesiyle dolar karşısında üç haftanın en düşük seviyesine geriledi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi, son beş günde dördüncü kez yükselirken, volatilite göstergesi haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Euro, gün içinde 27 Şubat'tan bu yanaki en düşük seviyesi olan 1.3648 dolara kadar geriledikten sonra, New York saatiyle 8:59'da yüzde 0.4 düşüşle 1.3664 dolar oldu. Euro yen karşısında ise 139.10 ile 27 Şubat'tan bu yana görülen en düşük seviyeye dokunmasının ardından yüzde 0.4 düşüşle 139.17 yen seviyesinde. Yen ise dolar karşısında sınırlı değişim göstererek 101.87 oldu.

(17:46'da güncellendi)