Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(21:10'da güncellendi)

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, Infosys Ltd.'nin yönetici istifalarıyla 10 ayın en düşük değerine gerilemesi sonucu düştü.Rus hisseleri, Morgan Stanley'nin yatırımcılara alım tavsiyesi yapması sonrası hızlı yükseliş kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi büyük bir değişiklik yaşamayarak Londra saati ile 13:48'de 1,037.64 puan olurken, 365 hisse geriledi ve 229 hisse yükseldi. Endeks bu ay yüzde 4.3 ilerleyerek Ekim'den bu yana en iyi aylık performansını kaydetti.Infosys hisseleri Mumbai'de son iki ayın en keskin düşüşünü kaydederek yüzde 6.5 değer kaybetti ve Sensex'i yüzde 1.3 aşağı çekti. Filipinler hisseleri son bir ayın en düşük seviyesine indi. OAO Gazprom, Micex Endeksi'nin yüzde 1.3'lük yükselişine önderlik etti.

Şanghay Bileşik Endeksi, Çin Başbakanı Li Keqiang'ın küresel iyileşmede istikrarsızlık olduğu açıklamasının ardından yüzde 0.5 düştü. Bugün açıklanan verilere göre, ABD ekonomisi geçen çeyrekte yüzde 1 daraldı. Filipinler ekonomik büyümesi 2011'den bu yana ilk kez yüzde 6'nın altına indi.

Commerzbank AG'den Simon Quijano-Evans, "Çin'de genel büyümeye dair endişeler son zamanlarda yeniden başgösterdi. Hindistan'daki düşüşler, seçim öncesinde yaşanan büyük yükselişi takiben kar realizasyonu olarak görünüyor" yorumunda bulundu.

Gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 3.5 yükselirken, 12 aylık tahmini gelirlerin 10.8 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 2.8 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.

(21:10'da güncellendi)