Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Putin, Malezya uçağının düşürümesi hadisesinde ülkesinin sorumlu olduğu iddialarını cevapsız bırakarak, facianın siyasi emeller uğruna kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Putin, Ukrayna üzerindeki Malezya uçağının Rus yanlısı isyancılar tarafından düşürülmesi olayından kendisini sorumlu tutan ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) sert tepkilerini görmezden gelerek, felaketin politik çıkar malzemesine çevrilmemesi gerektiğini söylemekle yetindi.

Kremlin'in internet sitesine koyulan bir videoda açıklama yapan Putin ''Hiç kimsenin bu trajediyi kendi bencil siyasi amaçları için kullanma şansı yoktur. Bu gibi hadiseler insanları ayrıştırmamalı, birleştirmeli'' dedi.

Putin ayrıca, uçağın düşürülmesine Ukrayna'daki krizin neden olduğunu ve Rus yanlısı isyancılar tarafından engellenen uluslararası müfettişlerin enkaza tam ulaşımlarının sağlanması gerektiğini belirtti. Putin, Rusya'nın Ukrayna'daki krizin müzakereler yoluyla çözülmesi için her şeyi yapacağını da sözlerine ekledi.

Malezya Havayolları'na ait uçağın enkazının bulunduğu Ukrayna'daki Grabovo, uluslararası tepkilerin merkezi oldu. Rus yanlısı isyancıların enkazdaki aramaları zorlaştırması da tepki çekiyor.