Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:45'te güncellendi)

ABD endeks vadelileri, Netflix Inc. ve Chipotle Mexican Gril Inc.’in tahminlerin üzerinde kar açıklamalarıyla yükselirken, Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin de artış göstereceğinin sinyallerini veriyor. Avrupa dışişleri bakanları Ukrayna krizini görüşmek için bugün toplandı.

Netflix, ikinci çeyrekte müşteri sayısının artığını açıklamasının ardından New York’ta erken saatlerde yüzde 0.6 değerlendi. Chipotle, çeyrek dönemlik kar ve satışlarının beklentilerin üzerinde gelmesiyle yüzde 10 yükseliş sağladı.

Eylül’de süresi dolan S&P 500 vadelileri, yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 07:37’de 1,972.8 puan oldu. ABD hisseleri dün Ukrayna’daki krizin tırmanması ile Rusya’ya daha ciddi yaptırımlar uygulanacağı endişesiyle düşüş gösterdi. Dow Jones Industrial Average kontratları, 53 puan veya yüzde 0.3 yükselerek 17,036 seviyesine ulaştı.

Cenevre’de bulunan B Capital SA yöneticisi Lorre Baring, “Politikacılardan gelen her açıklama piyasalara gün içinde yön veriyor. Kar sezonu, oldukça olumlu geçiyor. Kar açıklamalarının, S&P 500’ün seviyesinde daha da fazla yükseliş sağlayacak” dedi.

Rusya yanlısı ayrılıkçılar Malezya yolcu uçağının düşürülmesiyle hayatını kaybeden 298 kişinin bedenlerini geri vermeye başladı. Avrupa dışişleri bakanları, bugün Rusya’ya uygulanacak yaptırımları görüşmek üzere toplandı.

(15:45'te güncellendi)