Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed araştırmasına göre, ABD’deki bankalar ikinci çeyrekte artan geniş çaplı talep ile birlikte borçlanma koşullarını hafifletti.

Fed’in Washington’da yaptığı açıklamada, “Araştırmalar, bankaların pek çok çeşit kredi türü için borçlanma koşul ve standartlarını talebin yükselmesi ile hafiflettiğini gösteriyor” ifadesi kullanıldı.

ABD merkez bankası, 1-15 Temmuz tarihleri arasında, 75 yerel banka ve 23 yabancı bankanın ABD’de bulunan birimleri üzerinde araştırma yaptı.

ABD bankalarının rekor düzeyde kredi sağlaması, kışın sert hava koşullarıyla gelen ABD ekonomisinin birinci çeyrekte daralmadan toparlanmasına yardımcı oldu. ABD Çalışma Bakanlığı’nın geçtiğimiz hafta açıkladığı verilere göre istihdam, Temmuz ayında 200.000 artarak üst üste 6. ay yükseliş sağladı. Bu rakam, en son 1997’de gözlemlenmişti.

Kuzey Carolina’da bulunan Wells Fargo Securities LLC kidemli ekonomisti Mark Witner, “Resim şimdi daha iyi görünüyor. Kredi talebinde genel olarak bir artış oldu. Büyüme ise geçtiğimiz yıla oranla daha güçlü. Ekonomi bir çeşit eksen noktasında gibi görünüyor” dedi