Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:35'te güncellendi)

ABD hisseleri dün yeniden yükselişin ardından bugün gerilerken; 10 yıllık ABD Hazine tahvilleri, ABD'nin beklenenden iyi gelen hizmet PMI verisinin faizlerin beklenenden önce artacağına ilişkin söylentileri beraberinden getirmesi ile yükseldi.Bakır, Çin'de hizmet sektörü göstergesindeki düşüşle ile birlikte değer kaybetti.

S&P 500 endeks vadeli kontratları, New York saati ile 12:49'da, yüzde 0.6 aşağıda seyrediyordu. Enerji hisseleri gerilerken, WTI rafinerilerin talebi azaltacağını söylentileri ile değer kaybetti. İtalya'dan Portekiz'e tahviller, Goldman Sachs Group Inc.'nin de Alman tahvillerinin faizleri ile farkların daralmasının sonunun geldiği görüşünü öne süren yatırımcılara katılmasının ardından değer kaybetti. Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri yüzde 0.7 geriledi. Dolar euro karşısında yüzde 0.4 değer kaybederken, bakır yüzde 1.3 düştü.

ABD'de hizmet sektörü Kasım 2005'ten bu yana en ciddi büyümeyi kaydederek, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımını öne çekeceği söylentilerini kuvvetlendirdi. Çin'de, HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in açıkladığı hizmet sektörü göstergesi rekor seviyeye geriledi. Avrupa hisseleri, Credit Agricole ve Deutsche Post'un tahminlerin üstünde gelen kar rakamları ile günü yükselişle tamamladı.

Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri, Çin'de hizmet sektörü endeksinin düşmesinin ardından yüzde 0.7 geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. İngiltere'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi üç baz puan yükselerek yüzde 2.57'ye çıktı ve ABD Hazine tahvillerinin faizi iki baz puan yükselerek yüzde 2.50'ye ulaştı.. . Dolar euro karşısında yüzde 0.3 değer kazandı ve bakır yüzde 1 düştü.

New York'taki Fenimore Asset Management yöneticisi John Fox "Son birkaç haftada ekonominin iyileştiğine dair göstergeler alıyoruz. İnsanlar artık Fed'in sonsuza dek bu kadar genişlemeci olmayacağına odaklanıyorlar" dedi.

(20:35'te güncellendi)