Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) politika faizini sabit tutmasının ardından 9 ayın en düşük seviyesine yüzde 0.3 yakın. AMB Başkanı Mario Draghi 15.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Avustralya doları ABD doları karşısında, Avustralya işsizlik oranının 2002’den bu yana en yüksek seviyeye çıkması ile yatırımcının faiz oranlarının düşeceğini beklemesi üzerine, bu ayın en sert düşüşünü yaşadı. Pound, İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) gösterge faizini rekor düşük düzeyde tutması ile yatay seyretti. Bloomberg Spot Dolar Endeksi Ukrayna'daki krizin derinleşmesinin ardından yükseldi. Yuan, Çin Mart ayından bu yana en yüksek seviyeye tırmandı.

Londra'daki Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd'nin Döviz stratejisti Lee Hardman " Euro için bu ayda ciddi bir hareket beklemiyoruz. Ama ekonomik görünüm ve Ukrayna'daki kriz, söylemin yumuşak kalmasını sağlayacaktır. Avustralya doları, istihdam piyasasının kötü gidişi ve verinin bunu doğrulaması ile baskı altındaydı" yorumlarını yaptı.

Euro dolar karşısında, 8 Kasım’dan bu yana en zayıf seviyesi olan 1.3333 dolara gerilemesinin ardından Londra saati ile 12:49'da 1.3378’den işlem gördü. Yen euro karşısında ise yüzde 0.1 değer kazanarak 137.76 seviyesinden işlem gördü. Yen dolar karşısında ise 102.24 yen oldu.