Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, gösterge endeks Mart ayından bu yana en büyük haftalık ralliye ilerlerken, yatırımcıların şirketlerin kar açıklamalarına ve Ukrayna’daki gelişmelere ağırlık vermesi ve zayıf gelen ekonomik verinin merkez bankalarının teşvikleri sürdüreceği söylentilerini desteklemesi ile dalgalı bir seyir izliyor.

Parkson Retail Group Ltd, ilk yarı karının tahminleri aşmasının ardından Hong Kong’ta yüzde 12 yükseldi. İnşaat malzemeleri üreticisi James Hardie Industries Plc., karının düştüğünü açıklamasının ardından Sidney’de yüzde 7 geriledi. Kullanıcı sayısı bakımından dünyanın en büyük telefon şirketi  China Mobile Ltd., cihaz ödenek bütçesinden 2 milyar dolar kesinti yapacağını açıklamasının ardından yüzde 4.5 değerlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi,  yüzde 0.1 bir kayıp ile dalgalanarak yüzde 0.1’den az yükseliş ile Hong Kong saati ile 11:47’de 147.91 puan oldu. Endeks, bu hafta yüzde 2.6 oranında ralli yapmaya ilerleyerek 28 Mart’ta sona eren dönemden bu yana en büyük kazancı kaydetmeye hazırlanıyor. Rusya Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nı Ukrayna’daki gerginliği sona erdirmek için her şeyi yapacağını söyledi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğe atıfta bulunarak Melbourne’deki Pengana Capital Ltd. portfolyo yöneticilerinden Tim Schroeders, “Tarih bize olayları nominal değer olarak almamamızı söylüyor. Bu hata yapmamıza neden olabilir. Japonya ve Avrupa’dan ve hatta ABD’den gelen ekonomik verilerin beklentilerin oldukça altında kaldığı gördük ve bu durum yatırımcıların para genişlemenin bir süre daha devam edeceğine güvenini artırdı” dedi.