Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of Enfland (BOE), bu ayki toplantısının tutanaklarında, iki politika yapıcının faiz artırımı istediğini ve böylece son üç yıldan uzun bir zaman sonra faiz oranı konusunda ilk ayrılığın yaşandığını bildirdi.

BOE Para Politikası Komitesi'nin (MPC)  6-7 Ağustos tarihli toplantlaının tutanaklarına göre, Martin Weale ve Ian McCafferty yüzde 0.5 olan politika faizinde 25 Baz puanlık baz puanlık bir artış istedi. Diğer yedi üye faiz oranını aynı seviyede tutmayı seçerken, erken bir sıkılaştırmanın ekonomide zarar verecek şoklara neden olabileceği ve hanehalkını riske atabileceği görüşündeler.

Weale ve McCafferty yaptıkları analizde, ekonomik koşulların faiz artırımına uygun olduğu, ve MPC'nin işgücü baskısı oluşmadan harekete geçmesi gerektiği sonuçlarına ulaşırken, 25 baz puanlık bir artış olsa bile hala ekonominin yüksek oranda destekleniyor olacağını belirtiyorlar.

Weale ayrıca, Mark Carey'in 2013'te başkan olması sonrasında uygulamaya koyduğu sözlü yönlendirme yönünde de olumsuz oy kullandı.

Sterlin dolar karşısında yükselirken, Londra saati ile 09:36'da düne göre yüzde 0.3 yukarıda ve 1.6658'den fiyatlanıyor.