Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, yenin dün 5 haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından ve yatırımcıların Fed tutanaklarını değerlendirmeleri ile 3 haftanın en yüksek seviyesine çıkmaya hazırlanıyor.

Gelirinin yüzde 47’sini Kuzey Amerika’dan elde eden Honda Motor Co., yüzde 1.9 değerlendi. Mazda Motor Co., nakit akışının artması ile Mart 2017’de borçlarının sona ermesi yolunda ilerlediğinin açıklanmasının ardından yüzde 2.8 prim yaptı. Dainippon Screen Manufacturing Co., Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co.’nun şirketin notunu yükseltmesinin ardından yüzde 3.9 artış kaydetti.

Topix endeksi, yüzde 0.6 yükselerek Tokyo saati ile 12:45’te 1,287.10 puan oldu. Endeksteki 33 sanayi grubundan 5’i hariç tümü yükseldi. Nikkei 225 Stock Average, yüzde 0.6 artarak 15,552.09 puana geldi. Yen dolar karşısında, dün yüzde 0.8 değer kaybederek 19 Mart’tan bu yana en büyük düşüşü kaydetmesinin ardından yüzde 0.1 düşerek 103.87 seviyesinde geriledi.

Tokto merkezli Daiwa SB Investments Ltd. şef stratejisti Soichiro Monji, “Yenin zayıflaması kesinlikle Japon hisselerine olumlu yansıyor. Fed, enflasyonun düşük kalmayı sürdürmesi ve jeopolitik risklerin devam etmesi ile faiz oranlarını yükseltmede acele etmiyor” yorumunda bulundu.

Standard & Poor’s endeks vadelileri bugün yatay bir seyir izlerken dün yüzde 0.3 puan yükseliş kaydetmişti.