Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de işsizlik başvuruları geçtiğimiz hafta beklenin altında kaldı. Bu veri, ABD'de istihdam piyasasının toparlandığının işareti olarak görülüyor.

İşsizlik başvuruları 14 Ağustos'ta sona eren haftada, 14.000 düşerek 298.000 oldu. Bloomberg anketine katılan 46 ekonomistin tahmin medyanı 303.00 olmuştu. Takip edilen başvurular 7 yılın en düşük seviyesinde.

İşten çıkarmaların azalması ikinci çeyrekte ekonomik büyümenin hızlanacağı beklentilerini birlikte getirerek, talebi karşılamak için daha fazla istihdam sağlanmasına fırsat tanıdı. Azalan talep aynı zamanda ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin istihdam piyasasının iyileştiğine dair görüşünü de güçlendirdi. Fed'in aylık varlık alımlarını azaltmasının bir sebebi de istihdam rakamlarıydı.

Pennsylvania'da bulunan Moody's Analytics kıdemlı ekonomisti Ryan Sweet konuya ilişkin " Talebin azalması istihdam piyasası ve ekonominin toparlanması ile ilgili çok olumlu bir tablo ortaya koyuyor. İşten çıkarmalarda ciddi artışlar gözlemlenmiyor. Bu durum gelir artışı ile de uyumlu" şeklinde konuştu.,

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri 285.000 ila 315.000 arasındaydı.