Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, lastik üreticileri yükselirken inşaat şirketlerinin gerilemesi ile dalgalı bir seyir izlerken Topix endeksi 2. haftalık kazanca ilerliyor

Gung Ho Online Entertainment Inc., yüzde 3 yükseldi. Satışlarının yüzde 80’den fazlasını yurtdışından elde eden Bridgestone Corp., yenin Mart’tan bu yana en dik haftalık kayba yönelmesi ile yüzde 1.5 değer kazandı. Topix Construction Endeksi, yüzde 1.4 geriledi. Japan Steel Works Ltd., şirketin yıllık kar ve şipariş hedefinin altında kalabileceği spekülasyonunun ardından yüzde 2.5 geriledi.

Topix Endeksi, erken saatlerde yüzde 0.4 kadar yükselmesinin ardından, yüzde 0.1 gerileyerek okyo saati ile 12:38’de 1,289.36 puan oldu. Endeks, geçtiğimiz iki hafta içinde yüzde 4.9 yükseldi. Nikkei 225 Stock Average, Fed’in ekonomiyi desteklemeye devam edeceği iyimserliği ile geçtiğimiz 9 işlem gününde yükselmesinin ardından yüzde 0.1 düşerek 15,.576.24 puana geriledi. Fed Başkanı Janet Yellen bugün Wyoming Jackson Hole’de konuşacak.

Tokyo merkezli Sompo Japan Nipponkoa Asset Management Co. kıdemli yatırım müdürü Kenji Ueno, “Fed, faiz artışının ekonomiye bağlı olduğunu altını çiziyor. Bu da ekonominin hız kaybedebileceği düşüncesi ile faiz artışı yapmayabilecekleri anlamına geliyor. Japon hisseleri kazançları genişletmekte güçlük çekecek” dedi.

Topix endeksi, bu hafta yüzde 1.5 yükseliş sağlamaya ilerliyor ve bu yılki kayıpları silmenin yüzde 1 oranında uzaklığında seyrediyor. Yen dolar karşısında bu hafta yüzde 1.4 düşüşe hazırlanıyor.

Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri, dün yüzde 0.3 artışla rekor seviyeyi görmesinin ardından bugün yüzde 0.1 yükseldi.