Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisselerinin çoğu, gösterge endeksin üst üste 6. haftalık yükseliş ile Mart 2012’den bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetmeye hazırlanması ile değer kazanıyor. Elektrik üreticileri, medya şirketleri ve ev aletleri üreticileri yükseliş kaydediyor.

Hubei Energy Group Co., yüzde 5.1 prim yaptı. Ec aletleri üreticisi Midea Group Co., ilk yarı karından yüzde 150 artış olduğunu açıklamasının ardından rekor seviyeye tırmandı. Changbai Mountain Tourism Co., Şanghay’daki ilk işlem gününde yüzde 44 yükseldi. Inner Monglian Baotou Steel Union Co., yüzde 3.1 geriledi.

Shanghai Bileşik Endeksi, yüzde 0.3 yükselerek 2,236.60 puan oldu. Endeks, bu hafta yüzde 0.4 artış göstererek, Çin’in hükümete ait işletme sahipliğini azaltacağı ve Hong Kong ve Shanghai Borsaları arasında bağın fon akışını artıracağı söylentileri ile Mart’tan bu yana kazancını yüzde 12’ye genişletti.

Şanghay’da bulunan Jianghai Securities analistlerinden Xu Shengjun, “Orta vadede, yatırımcılar teşvik bekleyişi içindeler ve ayrıca devletin sahip olduğu işletmelerde reformların gerçekleşmesini, sanayi sektöründe konsolidasyon olmasını ve Hong Kong-Shanghai bağlantısından kaynaklanacak fon akışını bekliyorlar” diye konuştu.

CSI 300 Endeksi, yüzde 0.3 yükseldi. Hang Seng China Enterprises Endeksi, yüzde 0.6 arttı. Bloomberg Çin-ABD Endeksi, yüzde 0.8 geriledi. Bloomberg’in derlediği verilere göre, Shanghai endeksinde işlem hacmi bu rapor yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 0.4 altında seyrediyordu. Endeks, 12 aylık tahmini gelirlerin 8.2 katı işlem görürken, Hang Seng China Endeksi 7.1 kat değerleme kaydetti.