Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’ın ekonomi toparlansa dahi faiz artırımı konusunda beklentilerden önce davranacakları noktasında bir mesaj vermeyeceği söylentileri üzerine, haftalık kayıpları azaltarak yükseliyor.

10 yıllık ABD Hazine tahvili faizleri, Ukrayna’da gerilimin yeniden yükselmesi üzerine, geriledi. Fed Başkanı Janet Yellen bugün Jackson Hole’daki yıllık merkez bankacıları konferansında ‘istihdam’ ile ilgili bir konuşma yapacak. Yatırımcıların ABD Hazine tahvillerini G7 ülke tahvillerine tercih için talep ettiği ekstra getiri ayın en yüksek seviyesindeydi.

Amsterdam’da bulunan ING Bank NV kıdemli faiz stratejisti Alessandro Giansati konuya ilişkin “ ABD ekonomisinin toparlanması olumlu sinyaller verse de, görünüm kırılgan gözüküyor. Yellen’ın şahin bir konuşma yapmasını beklemiyoruz. Büyük olasılıkla Fed’in çıkışa doğru gittiği mesajını yineleyecek. Hazine tahvili faizlerinin zaman içinde aşamalı olarak yükselmesini bekliyoruz.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi 2 baz puan yükselerek New York saati ile 07:46’da yüzde 2.39 oldu. Yüzde 2.375’lik Ağustos 2024 vadeli tahvilin fiyatı  5/32 artışla 1.000 dolar başına 99/78 oldu.