Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

-Türkiye'den Temmuz ayı konut satışları, yabancı turist sayısı ile Ağustos ayına dair reel güven endeksi ve kapasite kullanım oranı verileri öne çıkıyor.

Konut satışları Temmuz'da yıllık bazda yüzde 20.2 düşüşle 85 bin 101'e geriledi. İpotekli konut satışları Temmuz'da yüzde 33 düşüşle 30 bin 912'ye indi. Yabancılara konut satışları ise Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 32 artışla 1473 oldu.

-TCMB 1 hafta vadeli 5 milyar liralık repo ihalesi açtı.

-ABD yeni konut satışlarının Temmuz ayında artması bekleniyor. Bu gelişme daha ucuz borçlanma maliyetlerinin ışığında konut piyasasında ilerlemeye işaret edebilir. ABD Ticaret Bakanlığı veriyi TSİ 17.00'de açıklıyor.


-Almanya Şansölyesi Angela Merkel, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile İspanya'nın kuzeyindeki Santiago de Compostela'da bir araya geliyor.

-Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe, Çin Başbakanı Xi Jinping ile Pekin'de görüşüyor. Mugabe, Güney Afrika Kalkınma Topluluğu'na altyapı faliyetleri için fon arayışında. Çin ile Afrika'nın yıllık ticareti 160 milyar doları buldu. Toplantı TSİ 09.00'da.

-ONS Konferansı Norveç, Stavanger'de başlıyor. Konuşmacılar arasında Suudi Aramco'nun CEO'su Khalid Al-Falih, Statoil ASA CEO Helge Lund ve Uluslararası Enerji Ajansı Direktörü Maria van der Hoven bulunuyor. Konferans 28 Ağustos'a dek sürüyor.

-İskoçya 18 Eylül'de bağımsızlık referandumuna gidiyor. Referandum öncesinde İskoçya'nın ilk Başbakanı Alex Salmond "Hayır" kampanyasını yürüten eski İngiltere Maliye Bakanı Alistair Darling ile ikinci kez kozlarını paylaşmaya hazırlanıyor. TSİ 22.30.

-ABD Devlet tahvil ihalesi takip ediliyor.

-Tayvan'dan Temmuz ayı verileri geliyor. Ticari satışlar, sanayi üretimi ve para arzı verileri öne çıkıyor. Hong Kong'dan Temmuz ayı ticaret verisi ve İsrail'den Temmuz ayı isşizlik verileri takip ediliyor.

-Almanya'da Ifo Ağustos ayı İş Dünyası Güveni 106.3 oldu, beklenti 107 olacağı yönündeydi.

-Angola ve İsrail merkez bankaları faiz kararlarını açıklıyor.

- 66. Emmy Ödülleri sahiplerini buluyor. Televizyon Sanatları ve Bilimleri Ulusal Akademisi, Los Angeles'ta televizyondaki en iyileri seçiyor. Tören TSİ Salı 01.00'de başlıyor.

-Son "Grand Slam" ABD Açık Tenis Turnuvası New York'ta Ulusal Tenis Merkezi'nde başlıyor. Rafael Nadal sakatlığı nedeni ile korta çıkmıyor. Turnuva 8 Eylül'e dek sürüyor.