Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, imalat PMI’ının geçtiğimiz ay beklentilerin altında kalmasının ardından hükümetin teşvikleri genişleteceği söylentileri ile 1 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Beijing Aerospace Changfeng Co. ve China Avic Avionics Equipment Co., hükümetin savunma hisselerine varlık takviyesi yapacağı beklentisi ile üst üste 2. günde ralli yaptı. Ford Motor Co. ve Mazda Motor Co.’nun ortağı Chongqing Changan Automobile Co. ilk yarı karının iki kattan fazla artmasının ardından yüzde 1.9 değer kazandı. Çin Satın Alma Yöneticileri Endeksi Ağustos ayında 51.1 ile beklentilerin altında kaldı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 51.2 olacağı yönündeydi.

Şhanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.6 yükseliş ile 2,229.55 puan oldu. Çin’in Ağustos ayından beklentilerin altında kalan imalat PMI’ı, Temmuz’daki zayıf kredi, üretim ve yatırım verileri ile birlikte ekonominin ivme kaybettiğine işaret ederek hükümet üzerindeki yıllık büyüme hedefini yakalamak için çabaları artırma baskısını yükseltiyor

Şanghay’da bulunan Zheshang Securities Co. stratejistlerinden Wang Weijun, “Hükümet politikaları genişletmeye devam edecek ve ekonomi gerilemeye devam ederse bazı büyük alt yapı projeleri açıklayabilir. Hükümetin ekonomiyi destekleyici önlemler alacağı yönünde beklentiler var” dedi.

CSI 300 Endeksi, yüzde 0.4 yükselerek 2,348.32 puana ulaştı. Hang Seng China Enperprises Endeksi, yüzde 0.3 geriledi. Bloomberg Çin-ABD Hisse Senedi Endeksi 29 Ağustos’ta yüzde 0.4 artış kaydetti.