Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisselerinin çoğu, gösterge endeksin 4 aydan bu yana ilk aylık düşüşü kaydetmesinin ardından yatırımcıların Çin imalat PMI’ının beklentilerin altında kalmasıyla teşviklerin artacağı yönünde değerlendirmelerde bulunmaları ile yükseliyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.1 artarak Hong Kong saati ile 12:09’da 148.07 puan oldu. Endekste düşen her iki hisse senedi için 3 hisse yükseliş kaydediyor. Endeks, Ağustos ayından yüzde 0.6 gerileyerek Nisan ayından bu yana ilk aylık kaybı gösterdi. Avrupa Birliği hükümetleri, Ukrayna krizin derinleşmesi ile  Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulama kararı aldı. Çin’in imalat PMI’ı beklentilerin altında kalarak Asya’nın en büyük ekonomisinin yavaşladığına işaret etti.

Sidney merkezli AMP Capital Investors Ltd. yöneticilerinden Nader Naeimi, “Piyasa kötü haberleri iyi haberler gibi değerlendiriyor gibi görünüyor. Çin, ekonomik verilerin zayıflaması ile daha fazla teşvik açıklayabilir. Ukrayna’da yaşananlar oldukça talihsiz ancak küresel ekonomiye vereceği zarar düşük seviyede olacak” dedi.

Çin'in imalat PMI’ı Ağustos ayında 51.1'e geriledi. Satın Alma Yöeticileri Endeksi (PMI) Temmuz ayında 51.7 düzeyindeydi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı Ağustos ayı için 51.2’ydi. 50'nin üzerindeki rakamlar genişlemeye işaret ediyor.