Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Apple Inc.’in yeni iPhone’u mobile cüzdan olarak kullanılması planı çerçevesinde önemli ödeme ağları, bankalar ve perakende şirketleri ile anlaşmak üzere görüşmeler sağladığı konu ile ilgili bilgili kişiler tarafından belirtiliyor.

Görüşmelerinin gizli gerçekleşmesi nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi, anlaşmanın Visa Inc., MasterCard Inc. ve American Express Co.’yu içerdiğini ve 9 Eylül’de yeni iPhone ile birlikte açıklanmasının beklendiğini ifade etti.

Yeni iPhone, ilk kez bir yakın alan iletişim çipinin eklenmesi ile mobil ödemeleri kolaylaştıracak. Parmak izi tanıyan Touch ID ile birlikte yeni iPhone’daki mobil ödeme sistemi tüketicilere parmak izlerini okutarak ödeme yapma imkânı sağlayacak.

Kaliforniya’da bulunan Creative Strategies LLC analistlerinden Ben Bajarin, “Google Inc. gibi şirketler mağazalarda telefonlarla ödeme yapma yöntemlerinin oluşturulması yatırım yapmış olsalar da ABD perakendecileri teknolojiyi benimsemede yavaş kaldılar. Tüketicilerdeki kullanım oranları da düşük seviyedeydi. Ancak bu durum ABD’de piyasadaki en büyük paya sahip Apple’in piyasaya girmesi ile değişebilir” dedi.