Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:37'de güncellendi)

Altın, fiyatların Haziran’dan bu yana en düşük seviyelere yaklaşmasının ardından ilk kez yükselirken, yatırımcılar ABD toparlanan ekonomisini ve borçlanma maliyetleri görünümünü değerlendiriyor.

Aralık vadeli altın ons başına 1,261.90 dolar ile 17 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından, Nycomex'te yüzde 0.36 yükselişle 1,269.50 dolar oldu. Kontrat, ABD imalat endeksinin Mart 2011'den beri en yüksek seviyeye çıkmasının ardından, dün yüzde 1.7 gerileyerek 7 haftanın en dik düşüşünü kaydetmişti.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi bugün 7 ayın en yükseğine yakın seviyede seyrediyor. 5 Eylül’de açıklanacak olan verinin ABD’de istihdamın Ağustos ayında 200.000’den fazla artarak üst üste 7. ayda da yükseliş göstermesi bekleniyor.

Nanhua Futures Co. Xia Yingying, “Altın doların yükselmesi ile güç kaybetti. Dikkatler şu an ABD istihdam verisine odaklanıyor. Fiyatların aşırı düşük görünmesinden dolayı satın alımlar gerçekleşebilir” ifadelerini kullandı.

Altın, ABD ekonomisinin ilerlemesiyle birlikte Fed’in teşvikleri azaltacağı beklentileri ile geçtiğimiz yıl yüzde 28 geriledi. Fed’in 6. kez tahvil alımlarını düşürdüğü son toplantı tutanakları, politika yapıcıların faiz oranlarını beklentilerden önce artırabileceği sinyali vermişti.

(20:37'de güncellendi)