Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Çin’de sanayi üretiminin 2008’den bu yana en düşük yükselişi göstermesinin dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin ivme kaybettiğine işaret etmesi ile düşüşü 7.güne taşıyor.

China Petroleum & Chemical Corp. Hong Kong’ta yüzde 4.6 gerileyerek enerji şirketlerinin 10 sanayi grubu arasındaki en büyük düşüşü kaydetmesine neden oldu. KB Financial Group Inc. şirket başkanı Lim Young Rok’un istifa ettiği haberlerinin ardından yüzde 5.6 değer kaybederek bölgesel endeksteki en büyük düşüşü gösterdi.  Macquarie Group Ltd., bu yıl karının artacağı açıklamasının ardından Sidney’de yüzde 1.4 prim yaptı.

MSCI Japonya hariç Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 düşerek Hong Kong saati ile 11:32’de 496.85 puan oldu. Japonya piyasaları bugün resmi tatil dolayısıyla kapalı olacak. Bölgesel endeks, 2011’den bu yana en uzun süreli kayıp dönemini kaydetmeye hazırlanırken, geçtiğimiz hafta yüzde 2.5 gerileyerek Mart’tan bu yana en büyük haftalık düşüş göstermişti.

AMP Capital Investors Ltd. küresel stratejistlerinden Shane Oliver, “Çin Ağustos verileri yavaşlamanın devam etiğini gösteriyor. Düşük enflasyon verisi Çin’in parasal genişlemeye gitmek için yeterli alanının olduğuna işaret ediyor ve gelecek aylarda böyle bir karar alınmasını bekleyebiliriz” diye konuştu.