Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvili piyasasındaki volatilite, ABD Merkez Bankası Fed'in yarınki politika açıklaması ve 18 Eylül'deki İskoçya bağımsızlık referandumu öncesinde, 5 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD tahvilleri gerilemeyi ikinci güne taşırken, Çin'de geçen ay doğrudan yabancı yatırımın 2009'dan bu yana ilk kez iki ay üst üste yüzde 10'dan fazla gerilediğini gösteren bir raporun ardından, hisse senetleri de düşüş kaydetti. 10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri, Fed'in faiz artışına yaklaştığı mesajı vereceği söylentileri ile, Temmuz sonrasındaki en yüksek seviyeye yükseldi.

Kopenhag'da bulunan Danske Bank A/S baş analisti Allan von Mehren " Bu hafta Fed ve İskoçya referandumları nedeniyle bir belirsizlik var. Risk değişikliği dolayısıyla bir sıçrama olabilir. Bu ay ciddi bir satış gördük ve bu yönde bir gerileme gayet doğal" yorumlarını yaptı.

10 yıl vadeli ABD tahvili faizi 3 baz puan veya yüzde 0.03 gerileyerek, New York saati ile 07:16'da yüzde 2.56 oldu. Ağustos 2024 vadeli yüzde 2.375'lik tahvilin fiyatı 1/4 veya yüzde 2.50 artışla 1000 dolar başına 98 3/8 seviyesinde.