Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Allianz'ın baş ekonomik danışmanı Muhammed El-Erian, Alibaba'nın merakla beklenen ABD'deki ilk halka arzınının (IPO) piyasalarda bir satış dalgası yaratabileceğini belirtti.

Tarihteki en büyük halka arz olabileceği söylenen Alibaba'nın yatırımcılar için kötü bir sürprize yol açabileceğini ifade eden ünlü ekonomist, IPO'nun boyutu büyüdükçe sistemdeki tahvil miktarına ve hisse senetlerine etkisinin de artacağını dile getirdi.

Alibaba'nın IPO'dan gelen parayı nerede kullanacağının bilhassa önemli olduğunu söyleyen El-Erian, öte yandan yatırımcıların Alibaba hisselerinin alımını nasıl fonladığının da mühim olduğunun altını çizdi. Alibaba hisselerine olan talebin arzı aşacağını tahmin eden ekonomist, Bloomberg'e dayandırarak şirketin hisse fiyatını da artrmayı planladığını yazdı.

Sonuç olarak Alibaba'nın piyasalar üzerinde ciddi etkileri olan ve tarihe geçen bir IPO'ya imza atacağını tahmin ettiğini sözlerine ekleyen El-Erian, yatırımcıların Alibaba hisselerine yer açmak için satış yapabileceğini ve bu durumun piyasada bir satış dalgasına yol açabileceğini vurguladı.